dilluns, 9 d’abril del 2012

Llavors slow food terres de Lleida

Conservar les varietats tradicionals, estudiar-les, promocionar-les i reintroduir-les és una de les tasques de Slow Food Terres de Lleida amb el projecte CULTURES TROBADES. Una tasca imprescindible en els temps que corren.

Alberginia de Metre
Tomata Rosa d'Albesa
 

Avui dia 09 de Maig, el planter te aquest aspecte, la setmana vinent l’aclarirem i deixarem només unes 20 plantes, que les plantarem a finals de Maig o principis de Juny.

El planter te aquest aspecte desprès d’haver-lo aclarit, a finals de Maig, principis de Juny farem el transplantament.
Hi han hagut molts errors en el procés, però hem après moltíssim i la finalitat d’aquest any es tastar les tomates i les albergínies i aconseguir llavors pel l’any vinent.
Segons el calendari de la agricultura biodinamica, els dies propicis per fer el transplntament, son del 22 de maig al 03 de Juny, durant aquests dies ho farem amb algunes plantes de tomata, del 18 al 30 de juny ho farem amb les alberginies.
Avui dia 03 de Juny hem plantat part del planter de tomata rosa d’Albesa i hem fet dues proves amb l’albergínia de metre, hem tingut cura de fer-ho dins dels límits del calendari d’agricultura biodinàmica. Hem deixat part del planter per si hi ha algun problema, ja que tenim una darrera oportunitat a partir del dia 18 de Juny.
Val a dir que ha estat molt i molt emocionant.
Aquest es l’aspecte de les tomateres a 19 de Juny, hem plantat, també, 20 alberginieres, el procés de creixement es totalment correcte i creiem que els objectius es compliran.
El dimecres dia 20 de Juny, vàrem aplicar una decocció de cua de cavall a les tomateres, les alberginieres i a terra, l’objectiu era prevenir d’atacs de fongs i, també, l’estimulació de la part aérea de les plantes. Avui dia 24 el creixement es espectacular.
El dia 20 també vàrem tutorar les tomateres, hem tingut que fer una segona lligada només en tres dies.


Avui, dia 02 de Juliol, les tomateres semblen un bosc, i les albergínies tenen un aspecte formidable.


Avui hem descobert les primeres flors a les tomateres d’Albesa, aixó va molt be.

1 comentari:

Joaquim Vallhonrat ha dit...

Vàrem iniciar el planter el dia 09-04-2012, sabem que es una mica tard, peró esperem que vagi tot be. A mida que hi hagin canvis ho anirem publicant.